בנק הדואר חשבון מוגבל, האם לחשבון מוגבל יש הגבלה גם בבנק הדואר? נתחיל בהסבר מהו חשבון מוגבל.
חשבון בנק הופך לחשבון מוגבל בבנק, ומצב זה מתרחש בכמה מצבים, מצב נפוץ הוא כאשר הבנק קיבל הוראה לשנות את סטטוס החשבון לחשבון מוגבל מההוצאה לפועל (רשות האכיפה והגבייה) – או בהתאם לנסיבות, לפי חוק צ'קים ללא כיסוי משנת תשמ"א 1981, שקובע כי במידה ובמשך 12 חודשים, סורבו בחשבון הלקוח לפחות עשרה שיקים שלא כובדו בשל חוסר כיסוי.
לקוח מוגבל יצטרך לעמוד למשך שנתיים בהגבלות שהבנק החיל על חשבונו, ובאי הנוחות של הסיטואציה, למשל, הלקוח לא יוכל להזמין פנקסי שיקים בחשבונו, ובמקרים מסוימים אפילו לא יוכל לקבל אשראי בנקאי. כאן נפרט מה הן המשמעויות של חשבון מוגבל, וכיצד מתמודדים עם מצב של חשבון מוגבל בבנק.
שאלות רבות עולות בנושא של חשבון מוגבל בבנק. אילו הגבלות יש על חשבון הבנק? מה זה אומר להיות לקוח מוגבל? לכמה זמן ההגבלות תקפות? איך ההגבלות משפיעות על הלקוח בצורה ישירה?. מתי וכיצד אפשר לטפל במצב של חשבון מוגבל ואיך אפשר לבטל את ההגבלות על החשבון. כאן תמצאו תשובות למספר שאלות.
שירות של בנק הדואר מאפשר למעוקלים לנהל חשבון בנק
בנק הדואר מציע זה שנים שירות של כרטיסי אשראי נטענים ואנונימיים מטעמו. דבר אשר מאפשר לבעלי חשבון מוגבל או בעלי חשבון מוגבל בנסיבות מחמירות שהבנק או חברות אשראי חוץ בנקאיות סירבו להעניק להם כרטיס אשראי בעצם.
דבר ראשון, בעלי חשבון מוגבל יכולים בהחלט לפתוח חשבון בנק חדש בבנק הדואר. חשבון מוגבל בבנק מסוים, לא משפיע על בנק הדואר. בבנק הדואר מאפשרים לחייבים שיש הגבלות על החשבון שלהם לבצע פעולות בנקאיות ללא הגבלה. ברשות דואר מתעלמים מהפרצה הזו בחוק ועל הדרך נהנים מהעמלות שהם גובים מלקוחות. עד כה, רשות האכיפה לא טיפלה בנושא.
נושה שפותח תיק בהוצאה לפועל כנגד חייב, רשאי להגיש בקשה לעיקול כספים שברשות החייב, אשר מופקדים בבנק שבו הוא מנהל את חשבונו. לאחר שיוצא צו עיקול, הבנק צריך לדווח להוצאה לפועל על הכספים שיש ברשותו של החייב, וכן על כספים שעל פי ידיעתו עתידים להגיע לחייב בשלושת החודשים הקרובים.
אך מתברר ששירותי בנק הדואר מאפשרים לחייבים אשר חשבונם הוגבל או עוקל לעקוף את המגבלות והעיקולים ולהשתמש בשירותים בנקאיים אפילו מבלי להקים חשבון חדש בבנק הדואר. באופן קל ופשוט אפשר להגיע לאחד מסניפי הדואר ולקנות כרטיס אשראי אנונימי רב פעמי, את הכרטיס ניתן להטעין בכסף ולבצע באמצעותו משיכות מזומנים ועסקאות מזומן בכל מקום, בארץ, במדינות זרות וגם באינטרנט.
בנוסף על כך, הדואר מאפשר טעינה של כרטיס האשראי גם על ידי העברה בנקאית מחשבון בנק. וכך, יכול החייב לנהל כספים דרך גוף בנקאי מבלי שהכסף יעוקל ביתרה מקסימאלית של עד 20 אלף ש"ח.
דווקא בשירות אחר של בנק הדואר – מזומן בזמן, באמצעותו ניתן להעביר עד 10,000 ש"ח דרך סניפי הדואר בלי קשר לחשבון בנק, ישנה הגבלת שימוש על לקוחות שקיים עיקול על חשבונם.
בכל מקרה בו חשבון הבנק שלכם שונה לחשבון מוגבל, או שיש עיקולים על החשבון מהוצאה לפועל, חשוב לפנות לעזרת עורך דין המתמחה בתחום ובטיפול בחייבים. עורך הדין יוכל לבחון את מצבכם ברשות האכיפה והגבייה, בבנק ובבנק ישראל, ובהתאם לסטטוס שלכם, לפנות לקידום הטיפול בבעיה עד לפתרונה, ולהסרת ההגבלות על חשבון הבנק שלכם.