איך לא תכנסו לחובות? טיפים חשובים להתנהלות כלכלית נבונה

התנהלות כלכלית נבונה, מתחילה בכלל פשוט. הקפדה על שליטה ובקרה בניהול הכספים. יש מי שדוגל בלא להוציא כספים, כשאין, ויש מי שהוא אחראי יותר ויכול לנהל את התחום הכלכלי במספר מישורים, כמו כרטיסי אשראי, צ'קים, הוראות קבע, הלוואות ועוד.

הבעיה היא שהרבה אנשים, חושבים שהם מסוגלים לנהל את חשבונות הבנק שלהם, לעמוד בהתחייבויות שלהם ולא ליצור בעיות, כאשר בפועל, זה לא המצב. יש לכך סיבות רבות, תרבות הצריכה כיום, יוקר המחייה, הקושי היומיומי, הרצון ליהנות מהחיים ולשמור על בריאות הנפש, כאשר עובדים קשה ומנסים להתקדם בעולם הקשוח שאנחנו חיים בו. הפיתוי החומרי הוא גדול, בעוד שהתסכול הנפשי הוא גדול אף יותר. זו משוואה בעייתית. נוסף על כך, על מנת לנסות לעשות כסף, צריך להשקיע כסף.  יש מקרים בהם אנשים לוקחים הלוואות גדולות על מנת להשקיע בעסק או להקים עסק, ובסוף נופלים, מאבדים הכל ונשארים רק עם החובות. כמובן שיש פה עניין של מזל, אבל לא רק. גם חוכמה ושיקול דעת משחקים פה תפקיד. לבחור את הבחירות הנכונות בחיים, ולעשות צעדים נבונים, זה לא עניין של מה בכך.

איך אפשר להימנע מחובות?

קבלו כמה טיפים חשובים מאוד שיעזרו לכם להתרחק מבעיות כלכליות:

  1. ערכו מעקב על ההכנסות וההוצאות שלכם. חשבון פשוט ייתן את תמונת המצב. במידה ותראו שאתם מוציאים יותר ממה שאתם מכניסים, תמתנו את ההוצאות. להמשיך להוציא כספים כאשר אין להוצאות כיסוי, יבטיח שתיצרו גירעון בחשבון שלכם.
  2. אל תיקחו הלוואות שלא לצורך. הבנקים, חברות האשראי, וגורמים פיננסיים חוץ בנקאיים, ינסו לפתות אתכם עם פרסומים שונים על לקיחת הלוואה. זה כמעט מרגיש כאילו נותנים לנו מתנה, אבל לא. לצד השני יש אינטרס שניקח הלוואה, הם מרוויחים מזה הרבה כסף הודות לריביות. כך שאם אין צורך ממשי, פשוט תגידו לא!.
  3. שימו לב למצב חשבון הבנק. כמה קל ופשוט נכון?. תתפלאו לגלות שאנשים רבים פשוט לא בודקים. קל יותר להעלים עין. אבל כאשר אנחנו טומנים את הראש בחול, הצרות מרימות את הראש שלהן. כמו בכל דבר בחיים, אם אין פיקוח אז גם אין שליטה. מה שמבטיח בלאגן. הקפידו לבדוק אחת לשבוע את מצב החשבון וכך תימנעו מבעיות אפשריות.
  4. כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב. אם אתם יודעים שאתם מועדים לפורענות אז שמרו על עצמכם. כרטיסי אשראי ופנקסי צ'קים לא נועדו לייצר לכם הוצאות בלתי נשלטות, אלא להקל בהתנהלות הכלכלית. שוב, גם כאן, אם לא תערכו מעקב צפוף על כרטיס האשראי או על צ'קים שחילקתם, אתם יכולים להיתקל בהפתעות מאוד לא נעימות. הכל מתחיל ונגמר בבקרה.
  5. אם כבר מצאתם את עצמכם מסובכים בחובות – אל תחמירו את המצב. לא לוקחים הלוואות כדי לסגור מינוס בבנק או כדי לשלם על הלוואה אחרת. (מחזור הלוואה כדי לקבל הלוואה בתנאים טובים יותר זה עניין אחר). עוד ועוד הלוואות רק יסבכו את המצב. כדאי ומומלץ להיוועץ עם גורם בנקאי או יועץ פיננסי כדי לצאת ממעגל החובות, במקום לייצר עוד.

 

לפרטים ולמידע נוסף – צרו אתנו קשר ונשמח לעזור  –

 

או מלאו פרטים ונחזור אליכם

תמונה של שי שמואל פרץ - עורך דין ונוטריון

שי שמואל פרץ - עורך דין ונוטריון

עורך דין שמואל שי פרץ בעל תואר ראשון במשפטים ובעל תואר שני במנהל עסקים (בהצטיינות).
עו"ד פרץ התמחה במחלקה המשפטית של חברת החשמל לישראל בע"מ בתחום האזרחי-המסחרי ובהמשך כעו״ד בחברת החשמל. שימש כדירקטור בחברה לפיתוח ולתיירות בעיר נתניה בע"מ והיה חבר ועדת המכרזים של התאגיד.
עו"ד פרץ מתמחה בתחום דיני החברות, המקרקעין ובתחום הבנקאות ומייצג לקוחות בהליכים משפטיים בנושאים מסחריים. עו"ד פרץ מומחה בטיפול בחשבונות בנק מוגבלים ושחרור הגבלה תוך 6 שעות!
16 שנות וותק בתחום, חיסכון של מיליוני ש"ח ב16 שנים למוגבלים וסיוע לאלפי לקוחות בשחרור חשבונות מוגבלים בבנק.

להתייעצות ראשונה ללא עלות

אתר זה משתמש בקבצי עוגיות כדי להעניק לכם שירות יותר טוב   קרא עוד 

Call Now Button דילוג לתוכן